Complete remodel of home built in the 1970's.

It needed to be opened up and to take advantage of the view of the lake.
The house has now gone from dark, ugly and outdated to open, bright, beautiful, and livable for today's homeowners.

« of 7 »

1960’s Remodel

This home had been custom built in 1965.  The current owners wished to modernize and open up the space, but to mix old with new by retaining many of the pieces original to the home.  A laundry room and powder room separated the kitchen/eating area from the living/dining area.  To open up this space, the laundry room was relocated, and the powder room was removed.  A load-bearing wall was replaced by a flush beam.  Two kitchen islands were installed.  One serves for cooking and storage.  The second island serves as a bar, including a bar sink, beverage cooler, ice maker, and seating for five.  A banquette, fashioned from church pews, tucks neatly under the original leaded glass windows in the corner.  Lighting is a mixture of original and new fixtures.  The entire interior of the home received a modernizing update while blending in many of the original pieces.  The layout has been opened up for entertaining, and the entire home is much lighter and brighter.

Addition

The owners of this home desired a first-floor retreat consisting of a new bedroom, sitting area, bathroom, and laundry room. It is in its own wing, providing an escape for them when the main part of the home is being used by others for entertaining. The bedroom is spacious, with a small sitting area including an electric fireplace, TV, and bookcases. The bedroom and sitting area each have views to the woods outside. The spacious bathroom includes a low-profile shower with bench, separate tub, two sinks and storage. The large walk-in closet connects to the laundry room, making for convenience on laundry day. A sliding door just outside the bedroom provides access to a new deck, which in turn provides access to the serene wooded surroundings.

Kitchen/Dining Room Remodel

The owners of this house knew when they bought it that they wanted to open up the kitchen/dining/living areas.  There was a wall between the kitchen and dining room, giving the areas a closed in feeling.  The dining room was always dark, as there was no natural light flowing into the room.  Alternate support was provided so the load bearing wall could be removed between the kitchen and dining room, as well as parts of the wall between the kitchen/dining room and the living area.  Cabinets and appliances were rearranged, and a large island was installed, along with new lighting, flooring and countertops and paint.  The entire area now has a more spacious, bright and airy feel to it.

Carriage House

This carriage house was designed as a flex space for some great clients.  It serves as an entertaining space, meeting space, home office, and even guest quarters - the shelves slide open to reveal Murphy beds.  The compact but full kitchen and full bath increase the functionality of the entire space.  The vaulted ceiling with decorative trusses increases the spacious feeling.  The walkout basement serves as a workshop and storage area.

Kansas City, MO Kitchen and Bath Remodel ‘After’ Photos

Lake Lotawana, MO New Construction

Lee's Summit, MO Whole House Remodel ‘After’ Photos

Raymore, MO New Construction